Ramazan 27. Güne Özel İftar Menüsü

Ramazan 27. Güne Özel İftar Menüsü


Menü İçeriği :
Taneli Sebze Çorbası
Tavuklu Şehzade Kebabı
Kuru Yemişli Pilav
Yoğurtlu Kırmızı Biber Salatası
Kadayıflı Etimek Tatlısı
Taneli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 küçük boy kapya biber
Yarım kabak
1 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
5, 5 bardak su (et veya tavuk suyu)
Tuz
Terbiyesi için;

1 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
1 kaşık un (tepeleme)
Yarım limon suyu
Taneli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm sebzeler küçük küpler halinde kesilir.
Tencereye yağlar koyulup soğan ve sarımsak az kavrulur.
Havuç eklenip 2 dk daha kavrulur.
Patates eklenip 2 dk daha kavurmaya devam edilir. Son olarak kapya biber ve kabaklarıda ekleyip 2 dk daha kavrulur.
Kavrulmuş sebzelerin üzerine 5, 5 bardak sıcak su eklenip kaynatılır. Sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakılırken;
Bir kasede terbiye malzemeleri çırpılır.
Kaynayan çorbanın suyundan azar azar dökerek ılıştırılır.
Sonrasında çorbayı karıştırırken karışım yavaşça dökülür.
Kaynarken tuz ilavesi yapılır.
Biraz daha kaynattıktan sonra altı kapatılır.
İsteğe bağlı maydanozla servis yapılır.
Tavuklu Şehzade Kebabı İçin Malzemeler :
600 gr kuşbaşı doğranmış tavuk kalça eti
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy patlıcan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri İçin:
Domates
Biber
Tavuklu Şehzade Kebabı Yapılışı :
Tavuklu şehzade kebabı yapımı için; orta boy geniş bir tencere içine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, iyice ısıtın. Yağın üzerine 600 gr kuşbaşı doğranmış tavuk kalça etini ekleyin. Tavuk etleri suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin.


Pişen tavuk etlerinin üzerine 1 adet orta boy ince ince doğranmış soğan, 2 diş ince ince doğranmış sarımsak ve 2 adet küçük küçük doğranmış yeşil biber koyun. 2-3 dakika kadar ara ara karıştırarak, pişirmeye devam edin. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin. Salçayı da 1-2 dakika kadar tavuk etleri ile birlikte güzelce kavurun. Ardından damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber koyup, karıştırın.

Son olarak hazırladığınız tavuklu harcın üzerine 1 su bardağı ılık su döküp, 1-2 taşım kaynatın. Ardından tavuklu harcı ocaktan alıp, küçük yuvarlak borcam fırın kabının içine döküp, güzelce yayın.

Diğer tarafta 3 adet orta boy patlıcanın kabuğunu alacalı olarak soyun. Patlıcanları çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları kızgın yağ içine koyup, güzelce kızartın. Ardından kızaran patlıcanları kağıt havlu serili bir tabak üzerine alıp, yağlarının süzülmesini sağlayın.

Daha sonra patlıcanları borcama koyduğunuz tavuklu harcın üzerine ekleyin. Kepçe yardımı ile hafifçe karıştırın. Tekrardan fırın kabının içine yarım su bardağı kadar ılık su döküp, hafifçe karıştırın.

Son olarak tavuklu şehzade kebabının üzerine orta kalınlıkta dilimlediğiniz domates ve biber dilimlerini güzelce dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Tavuklu şehzade kebabı piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kuru Yemişli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk but
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pilavı için;

2 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak tavuk suyu (400 ml)
1 su bardağı sıcak su (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı (kuru yemişler için)
3 yemek kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı çiğ badem
3 yemek kaşığı ceviz içi
Kuru Yemişli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle sosu için uygun bir kapta zeytinyağı, salça, kırmızı biber, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu karıştıralım.
Butların üzerine fırça yardımı ile sostan sürelim.
Airfryer pişirme kağıdını hazneye yerleştirelim. Tavukları da hazneye yerleştirerek 140 °C’de 35 dakika pişmeye bırakalım.
Pilav için tencereye aldığımız tereyağı ve sıvı yağda, rendelediğimiz havuç ile doğradığımız soğanı soteleyelim.
Üzerine tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkadığımız pirinci ekleyerek kavuralım.
Tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
Ayrı bir tavaya tereyağını alarak eritelim. Üzerine kuru yemişlerimizi ekleyelim ve güzelce kavuralım.
Yuvarlak bir borcam veya kalıbın tabanına önce kavurduğumuz kuru yemişleri ardından pilavı koyarak düzeltelim.
Kuru yemişli pilavı bir servis tabağına ters çevirelim ve üzerine kızarmış tavukları yerleştirerek servis edelim.
Yoğurtlu Köz Kırmızı Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1 kavanoz konserve közlenmis kırmızı biber
1 kavanoz konserve mısır
1 kase yoğurt
Taze soğan
Maydanoz
Yoğurtlu Köz Kırmızı Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Köz kırmızı biber salatası.
Kırmızı biberi, soğanı ,maydanozu doğrayıp mısır ,yoğurt hepsini karıştırıp servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz, harika hafif ve lezzetli bir salata iftar sofralarınızı renklendirin .

Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Büyük boy dikdörtgen borcam tepsi için
18 adet etimek
Karamel Şerbeti İçin ;

1 buçuk su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağı kaynar su
Muhallebisi İçin ;

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı (margarin de olur)
2 paket vanilya
Üzeri İçin ;

1 dolu yemek kaşığı tereyağı
150 gr çiğ kadayıf
2 yemek kaşığı toz şeker
2 avuç ceviz veya fındık içi (olsa da olur olmasa da )
Çıtır Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Etimekler tepsiye dizilir. Karamel şerbeti için toz şeker bir tencereye alınır.
Kısık ateşte erimeye başlayınca tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım tamamen eriyince kaynar suyu ilave edip topaklanan şeker erinceye kadar kaynatılır.
Sonra etimeklerin üzerlerine dökülür hepsi tek tek ıslatılır.
Muhallebisi için , Süt un şeker bir tencereye alınır. Katılaşıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilip ocaktan alınır.
İçerisine tereyağı ve vanilya eklenir. Çırpıcı ile çırpılır. Tepsideki etimeklerin üzerine dökülüp yayılır. Soğuyunca buz dolabına kaldırılır.
Üzeri için , Tereyağı eritir doğranmış çiğ kadayıf ve şeker eklenir.
Kadayıf istediğimiz kızarıklığa gelene kadar devamlı karıştırılır. Soğuması için geniş bir tabağa alınır
Tatlının kadayıfı çıtır çıtır olması için servis zamanı tatlının üzerine dökülür.
Eğer çıtır olmasın yumuşak olasın derseniz tatlıyı dolaba kaldırmadan önce kavrulmuş kadayıfı üzerine dökebilirsiniz.
Kadayıfı tatlının üzerine sermeden önce dilimlemelisiniz. Hem şekilleri bozulmaz hemde şekilleri bozulmaz.

Kaynak 
https://ezanvaktipro.com/yemek-tarifleri/ramazan-27-gune-ozel-iftar-menusu/


Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski