Ramazan 24. Güne Özel İftar Menüsü

Ramazan 24. Güne Özel İftar Menüsü


Menü İçeriği :
Düğürcük Çorbası
Tavuklu Şehzade Kebabı
Soğanlı Pilav
Kabak Şayan
Yalancı Profiterol
Orjinal Ramazan Pidesi
Düğürcük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Çok az kimyon
Maydanoz
1 lt. tavuk suyu (et suyu da olabilir.)
Düğürcük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Küçük küçük doğranmış soğanlar tereyağıyla hafif kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavrulur. 1 lt. sıcak tavuk suyu dökülür. Bulgur, tuz ve kimyon eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra nane ve doğranmış maydanoz eklenip ocak kapatılır…

Tavuklu Şehzade Kebabı İçin Malzemeler :
600 gr kuşbaşı doğranmış tavuk kalça eti
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy patlıcan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri İçin:
Domates
Biber
Tavuklu Şehzade Kebabı Yapılışı :
Tavuklu şehzade kebabı yapımı için; orta boy geniş bir tencere içine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, iyice ısıtın. Yağın üzerine 600 gr kuşbaşı doğranmış tavuk kalça etini ekleyin. Tavuk etleri suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin.


Pişen tavuk etlerinin üzerine 1 adet orta boy ince ince doğranmış soğan, 2 diş ince ince doğranmış sarımsak ve 2 adet küçük küçük doğranmış yeşil biber koyun. 2-3 dakika kadar ara ara karıştırarak, pişirmeye devam edin. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin. Salçayı da 1-2 dakika kadar tavuk etleri ile birlikte güzelce kavurun. Ardından damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber koyup, karıştırın.

Son olarak hazırladığınız tavuklu harcın üzerine 1 su bardağı ılık su döküp, 1-2 taşım kaynatın. Ardından tavuklu harcı ocaktan alıp, küçük yuvarlak borcam fırın kabının içine döküp, güzelce yayın.

Diğer tarafta 3 adet orta boy patlıcanın kabuğunu alacalı olarak soyun. Patlıcanları çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları kızgın yağ içine koyup, güzelce kızartın. Ardından kızaran patlıcanları kağıt havlu serili bir tabak üzerine alıp, yağlarının süzülmesini sağlayın.

Daha sonra patlıcanları borcama koyduğunuz tavuklu harcın üzerine ekleyin. Kepçe yardımı ile hafifçe karıştırın. Tekrardan fırın kabının içine yarım su bardağı kadar ılık su döküp, hafifçe karıştırın.

Son olarak tavuklu şehzade kebabının üzerine orta kalınlıkta dilimlediğiniz domates ve biber dilimlerini güzelce dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Tavuklu şehzade kebabı piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Soğan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
6-7 parça kemiksiz tavuk ızgara tava
3 adet küçük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
2 su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı sıcak su
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Soğan Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye sıvı yağ alınıp kızdırılır ve tavuklar dizilir .
Soğan ortadan ikiye bölünüp sarımsaklarla beraber tavukların yanına dizilip hafif kızartılır .
Kızardıktan sonra tencerenin kenarına alınıp bir bardak şehriye eklenip bir iki dk kavrulur.
Hemen ardından ikinci bardak şehriye eklenip karıştırılır.
Üzerini geçecek kadar yeterli sıcak su eklenip tuz ve baharat ilavesi yapılarak karıştırılır.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte tavuklar pişinceye kadar bekletilir.
Not : kızartırken yapışmaması için teflon tencerede kullanmanızı öneririm çelik tencere de yapacaksanız tavukları ve soğanı ayrı bir tavada pişirip öyle ekleyebilirsiniz.

Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kabak
1 su bardağı süzme yoğurt
Yeterince tuz
Ceviz
Pul biber
Nane
2 yemek kaşığı tereyağı
Kabak Şayan Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabakları rendeleyelim, çok az zeytinyağında soteleyelim.
5 dakika sotelenmesi yeterli olacaktır.
Başka kapta yoğurdu çırpalım.
Kabaktan biraz alalım sunum için.
Geri kalan kabağı yoğurtla buluşturalım.
Üzerine ayırdığımız kabağı koyalım.
Başka kapta tereyağı erisin, cevizi ilave edelim.2 dakika kavrulsun.
Sonra pulbiber, nane ekleyelim.
1 dakika daha kavrulunca kabak şayanın üstüne dökelim.
Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
15 adet kedidili bisküvi
Muhallebisi için;

1 litre süt
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
2 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Krem şanti için:

2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (Krem şantiyi köpürtmek için)
Üzeri için:

1 paket toz çikolata sosu
2, 5 su bardağı süt (Çikolata sosunu pişirmek için)
Süslemek için:

Çilek (Arzuya göre)
Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye; 1 litre süt, yumurta sarıları, un, toz şeker ve nişasta koyulur, çırpma teli ile karıştırılır.
Ocağa alınır, sürekli karıştırılarak koyulaşıp kaynaması sağlanır. (Koyu kıvamlı oluyor fazla koyu olduğunu düşünmeyin olması gereken kıvam bu)
Kaynayıp koyulaşan krema ocaktan alınır 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır.
Kremaya temas edecek şekilde streçlenerek soğumaya bırakılır.
2 poşet krem şanti 1 su bardağı süt ile köpürtülür, buzdolabına alınır.
Toz çikolata sosu 2, 5 su bardağı süt ile tencereye koyulur, sürekli karıştırılarak kaynaması sağlanır.
Ocaktan alınır ara ara kabuk tutmaması için karıştırılarak soğutulur.
Soğuyan beyaz kremanın içerisine hazırlanan krem şanti eklenerek mikserin yüksek devirin de 5-7 dakika homojen kıvama gelene kadar çırpılır.
Kremanın içerisine Kedili bisküvileri 4 parçaya bölünerek eklenir.
Spatula yardımı ile karıştırılır.
Büyük boy kare veya yuvarlak borcama krema aktarılır, düzleştirilir.
Üzerine tamamen soğuyan çikolata sosu dökülür.
Buzdolabında en az 4 saat bekletilir. Arzuya göre çilek dilimleri ile servis edilir.
Orjinal Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
3,5 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya (yada 1 paket instant maya)
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un(ele yapışacak bi hamur)
Bulamaç için;

1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı ılık su
2,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için;

2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
susam veya çörek otu
Orjinal Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurma kabına su ve mayayı alalım. Maya eriyene kadar karıştıralım. Tuzu ilave edip unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
Hamur elimize yapışacak bir kıvamda olmalı. En son aşamada elinizi hafif yağlayabilirsiniz.
Hamuru ılık bir ortamda 1 saat kadar dinlendirelim. Mayalanan hamurumuzdan unladığımız tezgahta 3 ayrı beze hazırlayalım.
Bezelerin üzerini kapatıp 30 dakika bu şekilde dinlendirelim.
Kabaran bezelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım. Sos için malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştıralım.
Sosa elimizi batırıp hamurumuzu açabildiğimiz kadar açalım.
Bütün bezeleri tepside bu şekilde yapıp üzerine elimizle baklava dilim şeklini verelim. (şeklini 2-3 defa tekrarlayalım. Şeklinin pişerken bozulmamasını sağlar)
En son üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürelim.
Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kaynak 


Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski