Ramazan 21. Güne Özel İftar Menüs

Ramazan 21. Güne Özel İftar Menüsü
Menü İçeriği :
İpek Çorbası
Terbiyeli Çöp Şiş Kebap
Kuru Yemişli Pilav
Kaşık Salatası
Pekmezli Muhallebi
Tavada Mayasız Lavaş
İpek Çorbası ( Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane kırmızı kapya biber
1 tane havuç
1 tane patates
Yarım tavuk göğsü( haşlanmış)
2 bardak tavuk suyu
1 bardak süt
3 bardak su
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
tuz
İpek Çorbası ( Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar sizlere bugün çok nefis güzel bir çorba tarifi vermek istiyorum gerçekten çok güzel bir çorba umarım dener ve memnun kalırsınız☺Şimdi çorbamızı hazırlamaya başlayalım önce Mercimek yıkanır 3. Bardak suyla ateşte konur içine patates havuç ve kırmızı kapya biber doğranır kısık ateşte pişirilir. Diğer tencerede tavuk haşlanır suyu süzülür çorbada kullanılmak için bekletilir etleri didiklenir. Bu arada pişen mercimek tel süzgeçten geçirilir( siz isterseniz blendırdanda geçirebilirsiniz ben rengini bozduğu için tercih etmiyorum) 1 kaşık yağ ile un kavrulur ve içine süzdüğümüz mercimek konur 2 Bardak tavuk suyu ve 1:bardak süt ilave edilir kısık ateşte 15. Dakika pişirilir tavuk etleri ve kimyon ilave edilip altı kapatılır üzerine naneli kırmızı biberli tereyağı gezdirilir çorbamız servise hazır

Terbiyeli Çöp Şiş Kebap İçin Malzemeler :
500 gr kuşbaşı et
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Kekik
Kırmızı toz biber
Kimyon
erbiyeli Çöp Şiş Kebap Yapılışı :
Terbiyeli çöp şiş kebap yapımında; 500 gr kuşbaşı doğranmış eti orta boy geniş bir kap içine koyun.


Kuşbaşı etlerin üzerine 1 çay bardağı zeytinyağ dökün. Ardından tuz, az miktarlarda kimyon, kırmızı toz biber ve kekik serpiştirin. 3 adet arpacık soğan ve 2 diş sarımsağın kabuğunu soyun. Kendi aralarında iki üç parçaya kesip, etlerin üzerine koyun. Tüm malzemeleri etler ile beraber güzelce harmanlayın. Daha sonra etlerin üzerini streç film ile kaplayıp, en az 4 saat buzdolabında marine edin.

Bu soslar ile hazırladığınız karışıma marine denir. Etin bu sos içerisinde dinlenmesine ise marine etmek denir. Marine ettiğiniz etleri buzdolabından çıkartıp, oda ısısına gelene kadar bekletin. Daha sonra çöp şişlere tek tek geçirin. Kızgın tava içine koyun. Çöp şişleri arkalı önlü pişirin.

Hazırladığınız terbiyeli çöp şiş kebapları sıcak olarak servis edebilirsiniz. Kolay pişmesi açısından kuzu eti tercih edebilirsiniz. Dana eti kullanacaksanız marine (terbiye) süresini biraz daha uzatmanız gerekmektedir.

Kuru Yemişli (Pirinç Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi;

1 çay bardağı badem
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çam fıstığı
Lezzetine Doyulmaz Kuru Yemişli (Pirinç Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirinci kaynar suyla içine 1 tatlı kaşığı tuz koyup 30 dakika bekletiyoruz.
Hazır olan pirinçi nişastasından arınana kadar kırmadan yıkayıp süzelim.
Tavaya yağları koyup yakmadan eritelim.
Kuru yemişleri tavaya alıp biraz yağda çevirelim kızartmadan.
Pirinci içine koyup birazda öyle kavurup üzerine kaynar su koyup yaklaşık 3. 5 bardak yinede dikkatli ekleyin suyu.
Pilav piştikten sonra üzerine kağıt peçete kapatarak dinlendiriyoruz.
Tabak yada kâselere koyup servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler
Kaşık Salatası için malzemeler

3 adet olgun domates (orta boy)
2 adet salatalık
1 küçük boy soğan (kırmızı soğan da olur)
1 tutam maydanoz
2 adet sivri biber
10-15 adet ceviz içi (ince kıyılmış)
Zeytinyağı
Nar Ekşisi (üzüm sirkesi de olur)
Tuz
Kaşık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeyi güzelce yıkadıktan sonra bıçak ile incecik doğrayalım.
Tuzu, cevizi, zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyerek karıştıralım.
Salatanızı sulu seviyorsanız üzerini streç film ile kapatıp dolaba kaldırabilirsiniz. Böylece salatanın tüm tatların birbirine geçmesini sağlayarak daha lezzetli olmasını sağlamış oluruz. Dilerseniz de hemen servis edebilirsiniz.
Tahinli Pekmezli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
Yarım çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı pekmez
Üzeri için

Kadayıf
1 yemek kaşığı şeker
Ceviz
Tahinli Pekmezli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütü tencereye alıp içine şekeri ,unu ,mısır nişastası ve pirinç ununu ekliyoruz.
Kısık ayarda pişene kadar dibi tutmayacak şekilde karıştırıyoruz.
Pişmiş olan muhallebiye tahin ve pekmezi ekleyip kısık ayarda kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Kıvam alan muhallebilerimizi eşit kuplara paylaştırıyoruz.
Üzeri için kadayıf kırıklarını tavaya alıyoruz.
Üzerine şekeri ekleyip karamelize olana kadar kavurup cevizlerimizi ekleyip bir kaç tur çevirdikten sonra kuplara eşit dağıtıyoruz.
Tavada Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı su
8 su bardağı un
3 tatlı kaşığı tuz
Tavada Mayasız Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hamurımuz olduktan sonra dinlenmesi için 30-40 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
Daha sonra küçük bezeler oluşturuyoruz. Merdane yardımıyla un serperek yuvarlak bir şekilde açıyoruz.
Yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
Çok güzel oluyor ve baya gidiyor normal ekmeklerden daha az kalorili tavsiye ederim.
Kaynak 
https://ezanvaktipro.com/yemek-tarifleri/ramazan-21-gune-ozel-iftar-menusu/

Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski