Ramazan 9. Güne Özel İftar Menüsü

Ramazan 9. Güne Özel İftar Menüsü
Ramazan 9. Güne Özel İftar Menüsü


Menü İçeriği :

Terbiyeli Şehriye Çorbası
Macar Kebabı
İç Pilav
Sireysil
Çikolata Soslu Muhallebi
Fırında Somun Ekmek
Macar Kebabı Tarifi (4 Kişilik)

Macar Kebabı İçin Malzemeler :
500 gr küçük kuşbaşı doğranmış et
2 adet büyük boy patlıcan
1 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet küçük boy domates
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Macar Kebabı Yapılışı :
Macar kebabı yapımı için; öncelikle 500 gr kuşbaşı doğranmış dana etini orta büyüklükteki kızgın bir tencere içine koyun. Eti 5 dakika kadar ara ara karıştırarak, kavurun. Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar su dökün. Etler suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar pişirin.

Diğer tarafta 2 adet büyük boy patlıcanı alacalı olarak soyun. 1 adet orta boy patatesin kabuğunu da soyun. Patlıcan ve patatesi küpler halinde doğrayıp, kızgın yağ içinde ayrı ayrı kızartın. Kızaran patates ve patlıcanları kağıt havlu serili tabak üzerine koyup, yağının süzülmesini sağlayın.

Daha sonra tamamen suyunu çekip, yumuşamış olan etlerin üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Etlerin üzerine 1 su bardağı haşlanmış bezelye ve 5 diş küçük küçük doğranmış sarımsak koyup, 2-3 dakika ara ara karıştırarak, pişirin. Ardından tencereye 2 adet küçük boy minik küpler halinde doğranmış domates, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Domatesler hafifçe yumuşayana kadar kısa bir süre pişirin.

Etli harç piştikten sonra ocaktan alıp, üzerine kızarttığınız patates ve patlıcanları koyun. 1 su bardağı da rendelenmiş kaşar peynir ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp, küçük yuvarlak borcam içine koyup, eşit bir şekilde yayın.

Beşamel sos için; küçük bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Eriyen yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar 1 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz unun üzerine 1 buçuk su bardağı sütü azar azar döküp, topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Sosu sürekli karıştırarak, akıcı koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Sosunuz çok koyu olursa azar azar süt ekleyerek, kıvamı açabilirsiniz. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın.

Hazırladığınız beşamel sosu fırın kabında bulunan etli sebzeli harcın üzerine eşit bir şekilde yayın. Beşamel sosun üzerine de 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Macar kebabı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Macar kebabı piştikten sonra fırından çıkartıp, 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.


Kaynaklar 


Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski