Ramazan 6. Güne Özel İftar Menüsü

Ramazan 6. Güne Özel İftar Menüsü
Ramazan 6. Güne Özel İftar Menüsü


Menü İçeriği :
Sakala Çarpan Çorbası
Tavuklu Buğu Kebabı
İki Renkli Arpa Şehriye Pilavı
Cevizli Havuç Tarator
Nevzine Tatlısı
Orjinal Ramazan Pidesi
Beşamel Soslu Tavuklu Buğu Kebabı (4 Kişilik)

Tavuklu Buğu Kebabı İçin Malzemeler :

700 gr tavuk göğüs eti
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy kırmızı biber
1 su bardağı hazır konserve garnitür
1/2 su bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Beşamel Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peynir
Tavuklu Buğu Kebabı Yapılışı :
Tavuklu buğu kebabı yapımı için; öncelikle 700 gr tavuk göğüs etini kuşbaşından biraz küçük olacak şekilde doğrayın. Daha sonra geniş bir tencere içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. Isınan yağın üzerine 1 adet orta boy ince ince doğranmış soğan ekleyip, 2 dakika kadar kavurun.

Kavrulan soğanın üzerine doğradığınız tavuk etlerini koyun. Tavuk etlerini 10-12 dakika ara ara karıştırarak, kavurun. Daha sonra tavuk etlerinin üzerine 1 adet orta boy küpler halinde doğranmış kırmızı biberi ekleyin. Ardından tencereye yarım su bardağı domates püresi ve 1 tatlı kaşığı domates salçası koyup, karıştırın. 2-3 dakika kadar ara ara karıştırarak, pişirmeye devam edin. Daha sonra tavuklu harcın üzerine 1 su bardağı suyu süzülmüş hazır konserve garnitür koyup, 2-3 kere karıştırın. Son olarak harcın üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız tavuk etli harcı 5-6 dakika kadar pişirmeye devam edin.

Diğer tarafta beşamel sos için; orta boy bir tencere içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Eriyen yağın üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyin. Unu yaklaşık 1 dakika kadar kavurun. Çok fazla kavurup, unun rengini değiştirmeyin. Kavrulan unun üzerine 2 su bardağı sütü azar azar döküp, unun topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Eğer kıvamı çok fazla koyu ise az miktar daha süt ekleyebilirsiniz. Son olarak tuz ve karabiber koyup, ocaktan alın.

Pişirdiğiniz tavuklu harcı sosu ile beraber küçük yuvarlak borcam içine koyun. Üzerine beşamel sosu döküp, kaşık yardımı ile eşit bir şekilde yayın. Son olarak beşamelli tavuklu buğu kebabının üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tavuklu buğu kebabı piştikten sonra fırından çıkartıp, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra dilimleyip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kaynak

Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski