Ramazan 16. Güne Özel İftar Menüsü

Ramazan 16. Güne Özel İftar Menüsü

Menü İçeriği :
Helle Çorbası (Un Çorbası)
Tavuklu Tas Kebabı
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı
Kebapçı Salatası
Tencerede Sufle
Pastane Pidesi
Helle Çorbası (Un Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı pirinç
10 su bardağı su
Tuz
Helle Çorbası (Un Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım.
Tereyağı eridikten sonra, unumuzu ilave edelim.
Unun kokusu çıkıp, kahverengi olana kadar kavuralım.
Ardından suyumuzu ekleyelim ve tel çırpıcı ile hemen karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım.
Kaynayan çorbamıza, pirinç ve tuz ilave edelim.
Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Çorbamızın üzerine, tereyağında ısıttığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.
Tavuklu Tas Kebabı İçin Malzemeler :
600 gr kuşbaşı doğranmış tavuk but
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1/2 su bardağı bezelye
2 adet küçük boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı ılık su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tavuklu Tas Kebabı Yapılışı :
Tavuklu tas kebabı yapımı için; öncelikle 1 adet orta boy patates ve 1 adet orta boy havucun kabuğunu soyup, küçük küpler halinde kesin. 1 adet orta boy soğanı ince ince doğrayın. 2 adet küçük boy domatesi de olabildiğince ince ince doğrayın.

Orta boy geniş bir tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, iyice ısıtın. Yağın üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kadar kavurun. Ardından tencereye 600 gr kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk but etini ekleyin. Tavuk etleri suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Pişen tavuk etlerinin üzerine küp küp doğranmış patates ve havucu koyun. Sebzeleri tavuk etleri ile birlikte 3 dakika kadar ara ara karıştırarak, kavurun.


Daha sonra tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası ve ince ince doğranmış domatesi ekleyin. Salça ve domatesi de 1-2 dakika kadar tavuk etleri ve sebzeler ile birlikte güzelce kavurun. Ardından tencereye yarım su bardağı dondurulmuş ya da haşlanmış bezelye, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı toz biber koyun. Son olarak yemeğin üzerine 1 buçuk su bardağı kadar ılık su döküp, güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde sebzeler güzelce yumuşayana kadar pişirin.

Tavuklu tas kebabı piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Tavuklu Tas Kebabı Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 50 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 40 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik tavuklu tas kebabı içindir.

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağından biraz fazla tavuk suyu
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Sıvı yağı pilav tavamıza alıp şehriyelerimizi hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Tereyağını ekleyip çok yanmadan bulguru ekliyoruz.
Bulguru bir iki çevirdikten sonra suyunu ilave edelim. ( suyu kontrollü koyun çünkü bulgurunuzun cinsine göre çekme düzeyi farklı olacaktır.)
Tuzunu da atıp ocağı en kısığa alalım, pilav suyunu çekince ocağı kapatalım.
15 dakika dinlenen pilavımız servise hazırdır.
Kebapçı Ezme Salatası Tarifi İçin Malzemeler
3 domates
3 sivri biber
2 salatalık
1 kırmızı kapya biber
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Sosu için:

2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı isot
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
Kebapçı Ezme Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Bütün sebzeleri yıkayalım.
Kırmızı biber ve yeşil biberin tohumlarını çıkaralım.
Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
Sos malzemelerin hepsini karıştıralım,salataya ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Tencerede Sufle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
8 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bitter çikolata ya da damla çikolata
Pudra Şekeri
Tencerede Sufle Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk önce genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Suyun yüksekliğini ayarlamak için sufle kaplarınızı tencereye yerleştirip kontrol edebilirsiniz.
Kek hamuru için uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar güzelce çırpalım.
Sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurumu hazır.
Isıya dayanıklı kaplarımıza kek harcını paylaştıralım. Kapların yarısını hafif geçene kadar doldurmanız yeterli.
Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Kalan bayram çikolatalarını da kullanabilirsiniz, bitter seçmezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz.
Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu süre kaselerin boyutuna göre değişebilir eğer kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken keklerinizi alabilirsiniz. Keklerin üzeri hafif çatladığında kontrol etmenizi öneririm.
Tencerede suflelerimiz servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim.

Kaynak 
https://ezanvaktipro.com/yemek-tarifleri/ramazan-16-gune-ozel-iftar-menusu/


https://kyemektarifleri.blogspot.com/?m=1

Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski