Ramazan 13. Güne Özel İftar Menüsü

Ramazan 13. Güne Özel İftar Menüsü


Menü İçeriği :
İpek Çorbası
Fırında Orman Kebabı
Bahar Pilavı
Salatalık Mezesi
Helvacı Ali İrmik Helvası
Ev Yapımı Ekmek
Fırında Orman Kebabı Tarifi (3 Kişilik)
Fırında Orman Kebabı İçin Malzemeler :
500 gr kuşbaşı doğranmış et
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
Tuz
Fırında Orman Kebabı Yapılışı :
Fırında orman kebabı yapımı için; ilk olarak yarım kilo kuşbaşı doğranmış eti kızgın bir teflon tencere içine koyun. Etleri 5 dakika kadar ara ara karıştırarak, kavurun. Etlerin üzerini biraz geçecek kadar su dökün. Suyunu çekip, yumuşayana kadar pişirin.

Etler piştikten sonra üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. 1 adet ince ince doğranmış soğan, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin.


Diğer tarafta 3 adet orta boy patates ve 2 adet orta boy havucun kabuğunu soyup, orta büyüklükte küpler halinde kesin. Kızgın yağ içinde patatesleri ve havuçları kızartın.

Daha sonra orta boy bir fırın kabının tabanına pişirdiğiniz etleri yayın. Etlerin üzerine kızarttığınız patatesleri yerleştirin. Patateslerin üzerine ise havuçları ve 1 su bardağı haşlanmış bezelyeyi yayın.

Son olarak kebabın sosu için; bir kap içine 1 yemek kaşığı domates salçası koyun. Üzerine 1 buçuk su bardağı su ve biraz tuz ekleyin. Salçayı iyice ezerek açın. Salçalı sosu kebabın üzerine gezdirerek, dökün. Yemeğin üzerinin kurumaması için yağlı kağıdı ıslatıp, eliniz ile biraz sıkın. Kabın üzerine örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırında orman kebabı piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kaynak
https://ezanvaktipro.com/yemek-tarifleri/ramazan-13-gune-ozel-iftar-menusu/


https://kyemektarifleri.blogspot.com/?m=1

Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski