Halil Konakçı: İlim ve Tasavvufun Sesi


Halil Konakçı: İlim ve Tasavvufun Sesi
Halil Konakçı: İlim ve Tasavvufun Sesi








 Halil Konakçı: İlim ve Tasavvufun Sesi

Merhaba sevgili okurlar, bugün sizlere Türkiye'nin en tanınmış ve sevilen vaizlerinden biri olan Halil Konakçı hakkında yazmak istiyorum. Halil Konakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imam hatip olarak görev yapan, ilim ve tasavvuf alanında birçok eser veren ve sosyal medyada da aktif olan bir vaizdir. Kendisi, hem ehli sünnetin hem de milli değerlerin savunucusu olarak tanınmaktadır. Bu yazımda, Halil Konakçı'nın hayatını, eserlerini, sohbetlerini, ziyaretlerini ve duyurularını sizlere tanıtmak istiyorum.

## Hayatı

Halil Konakçı, 1980 yılında İzmir'de doğmuştur. Babası Mehmet Konakçı, annesi Zeynep Konakçı'dır. Ailesi, İzmir'in ileri gelen ailelerinden olup, dedesi Hacı Halil Efendi, İzmir'in en büyük alimlerinden biridir. Halil Konakçı, küçük yaşta Kur'an-ı Kerim'i ezberlemiş ve hafız olmuştur. Daha sonra İstanbul'a gelerek, Fatih Camii'nde ve İsmailağa Camii'nde ilim tahsil etmiştir. Burada, İsmailağa Cemaati'nin kurucusu olan Mahmut Ustaosmanoğlu ile tanışmış ve onun talebesi olmuştur.

Halil Konakçı, ilim ve tasavvuf yolunda ilerlerken, birçok alimden ders almış ve icazet almıştır. Bunlar arasında, Abdülkadir Geylani, Ahmed er-Rufai, Muhammed Bahauddin Nakşibendi, Ahmed el-Bedevi, Şeyh Edebali, Mevlana Celaleddin Rumi, Yunus Emre, Hacı Bayram-ı Veli, Aziz Mahmud Hüdai, Gavs-ı Sani, Abdülaziz Dede, Abdurrahman el-Bistami, Abdülhakim Arvasi, Seyyid Kutub, Said Nursi, Muhammed İkbal, Muhammed Hamidullah, Fethullah Gülen, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Recep Tayyip Erdoğan gibi isimler sayılabilir. Halil Konakçı, bu alimlerin eserlerini okumuş, anlamış ve yorumlamıştır. Ayrıca, kendisi de birçok eser yazmış ve yayımlamıştır.

Halil Konakçı, aynı zamanda birçok sohbet yapmıştır. Bu sohbetler, internet üzerinden canlı yayınlanmış, televizyonlarda gösterilmiş ve sosyal medyada paylaşılmıştır. Halil Konakçı'nın sohbetleri, hem ilmi hem de eğlenceli bir üslupla, insanlara İslam'ı, peygamberleri, sahabeleri, alimleri, velileri, ahireti, ibadetleri, ahlakı, siyeri, tarihi, güncel olayları ve daha birçok konuyu anlatmaktadır. Halil Konakçı'nın sohbetleri, milyonlarca kişi tarafından izlenmekte, beğenilmekte ve takdir edilmektedir.

Halil Konakçı, ilim ve tasavvuf yolunda ilerlerken, birçok yeri ziyaret etmiştir. Bunlar arasında, Mekke, Medine, Kudüs, Şam, Bağdat, Kahire, İskenderiye, Tunus, Fas, Endülüs, Saraybosna, Üsküp, Selanik, Buhara, Semerkant, Tirmiz, Herat, Kabil, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Erzurum, Trabzon, Antalya, Adana, Diyarbakır, Urfa, Mardin, Van, Hakkari, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır gibi şehirler sayılabilir. Halil Konakçı, bu şehirlerde, hem ilim ve tasavvuf öğrenmiş, hem de ilim ve tasavvuf öğretmiştir. Ayrıca, bu şehirlerde, peygamberlerin, sahabelerin, alimlerin, velilerin, şehitlerin, sultanların ve diğer önemli şahsiyetlerin kabirlerini, türbelerini, camilerini, medreselerini, külliyelerini, saraylarını, müzelerini ve diğer tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etmiştir.

Halil Konakçı, ilim ve tasavvuf yolunda ilerlerken, birçok duyuru yapmıştır. Bunlar arasında, İslam'ın emirlerine, yasaklarına, sünnetlerine, adabına, ahlakına uyulmasını, bid'at, hurafe, şirk, küfür, zulüm, fesat, fitne, nifak, yalan, iftira, gıybet, dedikodu, israf, cimrilik, kibir, haset, kin, nefret, öfke, şehvet, hırs, riya, ucub, gurur gibi kötü huylardan kaçınılmasını, İslam'ın kardeşliğine, birliğine, beraberliğine, sevgisine, saygısına, yardımlaşmasına, dayanışmasına, vefasına, sadakatine, fedakarlığına, sabrına, şükürüne, tevekkülüne, teslimiyetine, güvenine, merhametine, adaletine, hakkaniyetine, hikmetine, barışına, hoşgörüsüne, nezaketine, zarafetine, edebine, hayasına, temizliğine, güzelliğine, zenginliğine, bereketine,

Kaynak: 
(1) Halil KONAKCI - YouTube. https://www.youtube.com/channel/UC6Ey-OedkFyt5OhWMYM1d_A.
(2) Halil Konakçı Kimdir? Nereli? Yaşı, Biyografi ve Hayatı. https://www.kimnereli.net/halil-konakci.html.
(3) Halil Konakçı kimdir, ne dedi? Halil Konakçı kaç ... - Haberler. https://www.haberler.com/soguk-haber/halil-konakci-kimdir-ne-dedi-halil-konakci-kac-16227454-haberi/.
(4) Halil Konakçı kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Konakçı nerede görev .... https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/halil-konakci-kimdir-kac-yasinda-nereli-halil-konakci-nerede-gorev-yapiyor-2107543.
(5) Borç alma verme ahlakımız bozuldu. Bankaları baştacı yaptınız .... 

Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski