2024 Dini Günler Takvimi ‘nde dini günlerin anlam ve önemini, yapılması gereken ibadet

2024 Dini Günler Takvimi ‘nde dini günlerin anlam ve önemini, yapılması gereken ibadet
2024 Dini Günler Takvimi ‘nde dini günlerin anlam ve önemini, yapılması gereken ibadet


2024 Dini Günler Takvimi ‘nde dini günlerin anlam ve önemini, yapılması gereken ibadet ve davranışları planlayabilmeniz için maddeler halinde aşağıda paylaşacağız. Dini günler, Müslümanların inançlarını, ibadetlerini ve ahlaklarını güçlendirdikleri, Allah’a yakınlaştıkları ve hayır işledikleri özel zamanlardır. Bu günler, İslam tarihinde ve peygamberlerin hayatında önemli olayların yaşandığı veya Allah’ın lütuflarının verildiği günlerdir. Bu yazıda, 2024 yılında Müslümanlar için önemli olan dini günler, aylar ve geceleri paylaşacağız. Ayrıca dini günlerin tarihlerini bir tablo halinde görsel olarak sunacağız. Bu yazı, Müslümanların 2024 yılında dini günlerini daha iyi takip etmelerine ve değerlendirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

2024 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor?

Üç Aylar İçindeki Kandiller
Üç aylar, Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan manevi değeri yüksek bir dönemdir. Bu aylarda Müslümanlar ibadetlerini artırır, dua eder, oruç tutar ve hayır hasenat yaparlar. Üç aylar, 2024 yılında 12 Ocak Cuma günü Recep ayının başlamasıyla başlayacak ve 9 Nisan Salı günü Ramazan ayının bitmesiyle sona erecektir.


2024 Dini Günler Takvimi ‘nde dini günlerin anlam ve önemini, yapılması gereken ibadet
2024 Dini Günler Takvimi ‘nde dini günlerin anlam ve önemini, yapılması gereken ibadet



Üç aylar takvimi 2024


“Allahım! Bize Receb’i ve Şa’ban’ı Mübarek Kıl ve Bizi Ramazan’a Ulaştır” (Ahmed ibni Hanbel, el-Müsned 1/259)

Üç aylar içinde dört kandil gecesi vardır. Bunlar Regaip, Miraç, Berat ve Mevlid kandilleridir. Bu gecelerde Müslümanlar Allah’a yakınlaşmak için namaz kılar, Kur’an okur, zikir yapar ve salavat getirirler. 2024 yılında kandil gecelerinin tarihleri:

Regaip Kandili: 11 Ocak Perşembe gecesi. Bu gece, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) annesi Hz. Âmine’nin hamile kaldığı gece olarak kabul edilir. Bu gece, Allah’ın rahmet ve mağfiretine nail olmak için dua ve ibadet edilir.
Miraç Kandili: 6 Şubat Salı gecesi. Bu gece, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) Mekke’den Kudüs’e, oradan da semaya yükselerek Allah’la görüştüğü gece olarak bilinir. Bu gece, namazın farz kılınması, cennet ve cehennemin görülmesi gibi pek çok mucize gerçekleşmiştir. Bu gece, Allah’a yakınlaşmak için namaz, Kur’an, zikir ve salavat okunur.
Berat Kandili: 24 Şubat Cumartesi gecesi. Bu gece, Allah’ın kullarını bağışladığı, günahlarından arındırdığı, dualarını kabul ettiği gece olarak anılır. Bu gece, Allah’tan af dileyerek, tövbe ederek, hayır ve hasenat yaparak geçirilir.
Mevlid Kandili: 14 Eylül Cumartesi gecesi. Bu gece, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) dünyaya teşrif ettiği gece olarak kutlanır. Bu gece, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hayatını, ahlakını, sünnetini, örnekliğini anmak ve onu sevmek için özel programlar yapılır.
Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı, Müslümanların oruç tuttuğu, Kur’an’ın indirilmeye başlandığı ve Kadir Gecesi’nin bulunduğu mübarek bir aydır. Ramazan ayı, 2024 yılında 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecektir. Ramazan ayının ardından gelen üç günlük bayram ise Ramazan Bayramı’dır. Ramazan Bayramı, 2024 yılında 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacaktır.

2024 Kandil Tarihleri
Müslümanlar için dini günlerden olan kandiller, Allah’ın peygamberlerine ve kullarına sunduğu nimet, rahmet ve mağfiret geceleridir. 2024 yılında kandil gecelerinin tarihleri:

11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili
6 Şubat Salı: Mirac Kandili
24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili
5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi
14 Eylül Cumartesi: Mevlid Kandili


2024 Dini Günler Takvimi
İslam dünyasının manevi zenginliklerini yansıtan dini günlerle dolu bir takvimle karşı karşıyayız. Bu takvim, kalplerimizi Allah’a yaklaştıran, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştiren kutsal günleri içermektedir. 2024 Dini Günler Takvimi’nde, İslam toplumunun heyecanla beklediği mübarek günleri birlikte keşfetmeye davet ediyoruz. 2024 Dini Günler Takvimi:

11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili
12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı
6 Şubat Salı: Mirac Kandili
24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili
11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı
5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi
9 Nisan Salı: Arefe
10 Nisan Pazartesi: Ramazan Bayramı (1.Gün)
11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı (2.Gün)
12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (3.Gün)
15 Haziran Cumartesi: Arefe
16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)
17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün)
18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün)
19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)
7 Temmuz Pazar: Hicri Yılbaşı
16 Temmuz Salı: Aşure Günü
14 Eylül Cumartesi: Mevlid Kandili
2024 yılında Müslümanlar için önemli olan dini günler, aylar ve geceleri 2024 Dini Günler Takvimi başlığındaki bu yazımızda paylaştık. Ayrıca dini günlerin tarihlerini bir tablo halinde görsel olarak sizlere sunduk. Bu yazı, Müslümanların 2024 yılında dini günlerini daha iyi takip etmelerine ve değerlendirmelerine yardımcı olmayı amaçladı. Allah’ın rahmeti, bereketi ve mağfireti üzerinize olsun.



Kaynak:https://www.misdarder.org.tr/

Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski