BİN DİLEĞİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN KILINACAK BİR HÂCET NAMAZI

 

BİN DİLEĞİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN KILINACAK BİR HÂCET NAMAZI
BİN DİLEĞİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN KILINACAK BİR HÂCET NAMAZI



İmâm-ı Şafi'î (rahimehullâh) kendi hattıyla yazmış olduğu bir hâcet namazını şöyle tarif ediyordu:

Bu namazı Hızır ('aleyhisselâm) bazı kullara öğretmiştir. Bu namaz ilk rekâtında Fâtiha sûresinden sonra on kere Kâfirûn sûresi, ikinci rekâtında da Fâtiha sûresinden sonra on kere İhlâs sûresi okunarak kılınır.

Bu namazı kılan kişi selâm verdikten sonra secdeye varır ve on kere Rasûlullâh ﷺ'e salevât-ı şerîfe getirir, ardından on kere: "Bütün tenzihler Allâh'a âittir. Bütün hamdler Allâh'a mahsustur. Allâh'tan başka hiç bir ilâh yoktur. Allâh her şeyden büyüktür. O en büyük ve en yüce olan Allâh'ın yardımı olmadan hiç bir ibâdete kuvvet ve hiç bir günahtan dönüş imkânı yoktur"

سُبْحَانَ اللّٰهِ وَ الْحٙمْدُ لِلّٰهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللّٰهُ وَ اللّٰهُ أَكْبَرُ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ

 

(Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber

Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhilaliyyilazîm) 

 

 

tesbîhini zikreder, sonra da on kere: "Ey Rabbimiz! Bize dünyâda da güzel şeyler, âhirette de güzel şeyler ver bizi o ateşin(in) azâbından koru"

رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

 Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr.

 

 "Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla."



âyet-i kerîmesini okur ve bu zikirlerden sonra yine secdedeyken isteklerini Allâh'u Te'âlâ'ya arzederse biiznillâhi Te'âlâ istekleri gerçekleşir".

Ebu'l Kâsım el-Hakîm (rahimehullâh) şöyle anlatmıştır: "Ben bu namazı öğrenmem için âbidlerden bir zâtın yanına gönderildim, o zât bana bu namazı öğretti. Bende bu namazı anlatıldığı şekilde kıldım ve ardından Allâh'u Te'âlâ'dan hikmet (ince ilimler) talebinde bulundum. Allâh'u Te'âlâ bana sadece hikmet vermekle kalmadı bin tâne isteğimi de gerçekleştirdi.

Her kim bu namazı kılmak isterse cumâ gecesi gusül abdesti alıp, temiz elbiseler giyerek imsaktan önce kılsın ve isteklerini Allâh'u Te'âlâ'ya arzetsin. Eğer böyle yaparsa biiznillâhi Te'âlâ duâları kabûl edilir". [Yûsuf en-Nebhânî, Se'âdetü'd-dâreyn, sh:479-480; Ahmed ed-Deyrabî, el-Mücerrebât, sh:76]


"Sübhânallâhi ve'l-hamdülillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekberu ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-'aliyyi'l-'a(z)îm".


Bahsi geçen âyet-i kerîme: "Rabbenâ âtinâ fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-â(kh)irati haseneten ve kinâ 'a(z)âbe'n-nâr".


Kaynak : Youtube : http://www.youtube.com/cubbeliahmethoca

Facebook : http://www.facebook.com/cubbeliahmethoca

Twitter : http://www.twitter.com/c_ahmethoca

Instagram : http://www.instagram.com/c_ahmethoca

Web Site : http://www.cubbeliahmethoca.tv

Alışveriş: https://www.herseybusepette.com/


Yorum Gönder

Benim Duâm Var 🤲🏻
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan DiyanetHaber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Daha yeni Daha eski